Nevem, Hernádi Ágnes.

Eredetileg az ELTE TTK alkalmazott matematika szakán diplomáztam 1973-ban. 1982-ben természettudományi doktor, majd 1988-ban a matematikai tudomány kandidátusa lettem.

Néhány évtől eltekintve valamilyen rendszeres testedzés mindig az életem része volt.

2005-ben próbáltam ki először a GYROTONIC® majd később a GYROKINESIS® gyakorlatait. Ez a mozgásforma úgy mozgatja át az izületeket, hogy közben egyidejűleg nyúlnak és erősödnek az izmok és az inak. A rendszeres gyakorlásnak köszönhetően sérülések következtében berozsdásodott izületeim visszanyerték mozgékonyságukat, javult az erőnlétem, a korábban nem vagy nem szabályosan végzett gyakorlatokat is végre tudtam hajtani, javult az egyensúlyérzékem, és nem utolsó sorban jobban éreztem magam a bőrömben.

Amikor megtudtam, hogy Budapesten egyik mozgásforma sem lesz elérhető heti rendszerességgel, mert oktatóimat külföldre szólítja karrierjük, elhatároztam, hogy elvégzem a GYROKINESIS® oktatói tanfolyamot, hogy Magyarországon is minél többen megismerhessék ezt az új módszert. Ugyanakkor fontosnak éreztem, hogy elmélyítsem az emberi testtel, annak működésével és a különféle mozgásformák hatásmechanizmusával kapcsolatos ismereteimet.

2004-ben elvégeztem a budapesti International Wellness Institute (IWI) Wellness Tanácsadó Alaptanfolyamát.

2007-ben okleveles GYROKINESIS® oktató lettem. A tanfolyamokat Bad Krozingenben (Németország) végeztem. Ismereteim fejlesztése céljából egy évvel később, a GYROKINESIS® kifejlesztőjének, Juliu Horvathnak a vezetése alatt Yspertalban (Ausztria) megismételtem az oktató-képző tanfolyamot.

2009-ben sikerrel vizsgáztam az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet (ETI) Alternatív mozgás- és masszázsterapeuta természetgyógyász szakán.

Szintén 2009-ben részt vettem az egészségügyben dolgozóknak világszerte folyamatos, innovatív képzéseket nyújtó Upledger Institute Inc. Budapesten szervezett, CranioSacralis Terápia I-II tanfolyamain.

2010-ben részt vettem a francia oszteopata, Jean-Pierre Barral által kifejlesztett speciális terápia, a Viscerális Manipuláció I-II képzésén, amely a hasi szervek manipulációját öleli fel. A The Barral Institute, United Kingdom Satellite által szervezett tanfolyamok színhelye Ayr (Skócia) volt.